TEKNİK ÇİZİM

20 yıllık Çok Katlı fırın tecrübesine dayalı olarak Mondial MACS serisi fırınları üretti. Bu seride; Mondial çok katlı kompakt tasarım ile yüksek pişirme performansı ve konveksiyonel fırının çok yönlü kullanımı bir araya getirmektedir. Çünkü; az alanda yüksek pişirme alanın ve direk en üst ısı özelliklerinin yanı sıra, MATIC katlı borulu fırın, RADIUS serisi sikloterm (tünel) özelliklerini bir arada sunarak bir ilki gerçekleştirmektedir.

Konveksiyonel Nedir & Neden ?Konveskiyonel, düşük enerji tüketimi, kruvasandan, kek, pizza, rol, standart ekmek ve unlu mamullere kadar her türlü çeşidi istenilen seviyede pişirmesinde kendini ispat etmiş en iyi pişirme performanslı fırınlardır. Hava kontrol özelliği ile zaman içeresinde randımanından hiçbir şey kaybetmeden her durumda tek tip kaliteli pişirme, homojen renk, nem muhtevası dahil istikrarlı bir üretim sunmaktadır. Hava üflemeli pişirme ile; hızlı istenile sıcaklığa yükselmeyi ve sistem içinde daha az enerji tasarrufu anlamına gelmektedir.

Neden Katlı ? Matics Serisi katlı fırın başarısından sonra, Mondial mühendisleri alternatif katlı yeni bir fırın geliştirdiler. Tünel fırınların avantajları olsa da çok yer kaplaması, uzunluğu, enerji sarfiyatı konusunda bazı olumsuz özellikleri vardır ki; Macs serisi bu konuları avantaj haline getirmektedir.

  • Pişirme konveyörüne tam entegre
  • Az alanda en geniş pişirme alanı
  • Dış etkenlere bağlı ısı kaybı minimum seviyede
  • Bitişik sistem ile, diğer üniteler ile uyumlu çalışırken “ısı geri dönüşüm sistemi” yerleştirme imkanı

YapıModüler yapısı kolay kurulum imkânı sunmaktadır. Standart pişirme genişliği 2,5 – 3, 3 metredir. Her bir modül, 25 – 33 m2 pişirme alanı olup, 2,5 m genişliğinde 4 katlıdır. Tek modülden altı modüle kadar toplamda 260 m2'den fazla pişirme alanı vermektedir. Her bir modülün bağımsız pişirme yeri olup ve bu modül özel brülörler, pişirme buharı ısı eşanjörü sayesinde ile dengeli olarak desteklenmektedir. Bir yüksek kapasiteli fan, buharın pişirme odaları ve pişirilen ürün arasında dengeli bir dolaşım yapmaktadır.

Tam Pişirme KontrolüMACS yeni nesil son derece teknolojik bir fırındır, bu anlamda operatörün istenilen ürünün gerektiği şekilde pişirmesini sağlayacak en hassas ayarları oluşturması için tam kontrol sistemi vardır. Reçete yönetimi ile uyumlu çalışan çok işlevli servo-motorlar, kullanıcı dostu basit ve kolay ara yüz ile pişirme parametrelerini ayarlama ve uygulama imkânı sunmaktadır.

Her modül içindeki her kat için, taban ve tavanı kontrol eden bağımsız hava akışı yolunu ayarlamak için kapaklar mevcuttur. Bütün bu kapakların durumu ise anlık olarak bir sistem kontrol yazılımı ile kontrol edilmektedir. Bu ayar tek bir alandaki tüm katlar ya da bağımsız olarak tek bir kat için de yapılabilinmektedir.

MACS tipi konveksiyonel özellikli fırınlarda, kesin ve değişebilir nem kontrolü vardır. Bunu nemli havayı alan içeri taze havayı veren ikili kapaklar ile yapar, böylelikle istenilen nem elde edilir. Aynı zamanda ön alanda, bir buharlama bölümü de konabilir. Maksimum sıcaklık 330 C derecedir, ancak katlar arasında da hızlıca düşük ısılara geçiş mümkün olmaktadır.

 


Eskişehir Web Tasarım